Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer 2016

Collectief Groningen West
Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer 2016

Met ingang van 1 januari 2016 ging het nieuwe stelsel voor agrarisch natuur- en landschapsbeheer van start. De collectieven nemen als eindbegunstigde voor het agrarisch natuur- en landschapsbeheer (ANLb2016-2021) een centrale rol in binnen dit stelsel voor het leveren van prestaties op het gebied van biodiversiteit. Naast biodiversiteitsdiensten zijn waterdiensten nog in de opbouwfase bij de collectieven.

Deelname aan weidevogelbeheer is niet meer zo vanzelfsprekend als het in het verleden was. Er is door de Provincie Groningen kritisch gekeken of het gebied waarin de percelen liggen daadwerkelijk bijdraagt aan de natuurdoelstellingen voor dat gebied.

In november 2014 is Collectief Groningen West opgericht. Het collectief omvat het gebied van de agrarische natuurverenigingen Stad en Ommeland, De Eendracht en Boer & Natuur Zuidelijk Westerkwartier. Het weidevogelbeheer en het landschapsbeheer worden vanaf 2016 geregeld vanuit dit collectief. In juli 2015 heeft het collectief een gebiedsofferte aangeboden bij de provincie. In het najaar van 2015 is begonnen met de intekening voor het nieuwe stelsel van agrarisch natuur- en landschapsbeheer.

Voor nadere informatie kunt u terecht op de website van Collectief Groningen West; www.collectiefgroningenwest.nl
Als u vragen heeft, stuur dan even een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het bestuur van het Collectief Groningen West wordt gevormd door de volgende personen:
1. Dhr. F. Nieuwenhuis, voorzitter
2. Dhr. P. Tameling, vicevoorzitter
3. Dhr. P.N. van Dam, secretaris
4. Mw. L. de Haan, penningmeester
5. Dhr. B. Steenbergen, lid
6. Dhr. S. Posthumus, lid
7. Dhr. W. Cazemier, lid

 

 

 

Agenda